Dariusz Kmak z… perłą
Treść
To było wielkie święto regionalnej kuchni! 180 wystawców, 14 województw i ponad 24 tys. zwiedzających. Mowa o XXI edycji konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo – smaki regionów”, który został rozstrzygnięty podczas trzydniowych targów „Smaki regionów” w ostatnich dniach września w Poznaniu.
Targi adresowane są do producentów regionalnej żywności, certyfikowanej, która przygotowywana jest w poszanowaniu regionalnych receptur, jak i tradycyjnych metod produkcji. Są okazją do promowania swoich wyrobów tak wśród konsumentów, jak i biznesowych odbiorców z branży HoReCa.
Jednym z wystawców w poznańskiej rywalizacji w hali Międzynarodowych Targów był nasz krajan – Dariusz Kmak. Po sukcesach na „przystankach” Małopolskiego Festiwalu Smaku m.in. w Starym Sączu, w Poznaniu, do konkursu, właściciel Zakładu Masarskiego Kmak wystawił kabanosa.
Kabanos wart jest „perły”. W konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki
Regionów”, na gali podsumowującej Dariusz Kmak odebrał „Perłę 2022”.
Jak reklamuje się na swojej stronie internetowej: „Nasze wędliny są wytwarzane według unikatowej receptury przekazywanej w naszej rodzinie od pokoleń, a ich wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego konesera tradycyjnej kuchni”. Nagroda to potwierdza.
Gratulujemy i życzymy kolejnych trofeów do licznego już zestawu nagród, pochwał i wyróżnień za wyroby Zakładu Masarskiego Kmak.